محمد صادق عادل مهربان، مجری طرح «فرمولاسیون دو فراورده ای خوراکی گیاهی (جوشانده و کپسول) و مطالعه اثر آن در بیماران مبتلا به کووید ۱۹» در ارتباط با این طرح پژوهشی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: این تحقیق بطور همزمان روی ۵۰۰ بیمار دارای علائم کرونایی و عفونتهای تنفسی در دو استان تهران و اصفهان و سه بیمارستان به اجرا درآمد.
وی ادامه داد: بیماران تحت مطالعه با یک جوشانده حاوی (بابونه، آویشن، زوفا، گزنه، شیرین بیان، عناب و انجیر) و یک کپسول حاوی (سیاه دانه، انار، گیاه ریوند و شیرین بیان) مورد بررسی قرار گرفتند.
محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اعلام اینکه این مطالعه در فروردین ۹۹ و در طول مدت یک هفته به اجرا در آمد، خاطرنشان کرد: اثر بخشی این داروی گیاهی در قالب جوشانده و کپسول، زودهنگام است و بر روی بیماران دارای علائم عفونتهای تنفسی و همچنین جانبازان با علائم ریوی اثرات ارزشمندی را بدنبال داشته است.
وی به نتایج این تحقیق اشاره کرد و افزود: علائم تنفسی را در بیماران کرونایی بهبود داده است همچنین طول مدت بستری و بستری در آی سی یو و میزان مرگ و میر در افرادی که مصرف کننده جوشانده به شکل شربت و کپسول گیاهی بودند نسبت به گروه کنترل به شدت کاهش یافت.
مهربان اشاره کرد: پس از نتایج مثبت کارآزمایی بالینی روی بیماران کرونایی، از اثربخشی جوشانده و کپسول گیاهی مورد استفاده در تحقیق برای کاهش علائم تنگی نفس جانبازان ریوی استفاده شد.
وی در ادامه گفت: ترکیب گیاهی جوشانده به صورت شربت به مدت یک هفته بر روی جانبازان ریوی مورد بررسی قرار گرفت که منجر به بهبود علائم ریوی در افراد مورد مطالعه شد.
وی بیان داشت: از آنجاییکه علائم ریوی آنها شبیه بیماری انسداد ریوی مزمن (COPD) است امکان اینکه ترکیب گیاهی جوشانده و کپسول نیز برای بهبود علائم این بیماران نیز مثمر ثمر باشد وجود دارد.
مهربان با اعلام اینکه تحقیق فوق بر روی ۵۰۰ بیمار کرونایی، بزرگترین کارآزمایی بالینی بوده که با این حجم از نمونه صورت گرفت، گفت: هدف از بکار گیری ترکیبات گیاهی یاد شده، بهبود علائم عفونتهای تنفسی حاصل از ویروسها است و نه اینکه قادر به از بین بردن ویروس باشیم.
نظر شما